Dispositivos e acessórios
Sambal Goreng Pengantin
Preparação 10min
Total 40min
6 portions
Ingredientes
-
cooking oil130 g
-
raw medium sized prawns whiskers removed250 g
-
beef tenderloin cut in cubes (2-3 cm)150 g
-
cooked beef lung cut in slices (see tips)150 g
-
onion cut in quarters100 g
-
garlic cloves plus 3 for thinly sliced10
-
fresh ginger30 g
-
galangal30 g
-
red chillies sliced100 g
-
green chillies sliced100 g
-
fresh lemongrass thinly sliced50 g
-
shallots thinly sliced60 g
-
dried chillies thinly sliced50 g
-
dried chilli paste (cili boh)100 g
-
shrimp paste (belacan) toasted30 g
-
tamarind extract60 g
-
tomato sauce50 g
-
chilli sauce30 g
-
salt2 tsp
-
sugar4 tbsp
-
coconut milk200 g
-
fried shallots to garnish3 tbsp
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
1296 mg
Proteína
24.2 g
Energia
2078.1 kJ /
496.7 kcal
Gordura
33.8 g
Fibra
3.5 g
Gordura saturada
19.2 g
Hidratos de carbono
27 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Nikmat Raya
15 Receitas
Internacional
Internacional
Também pode gostar...
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Ayam Masak Kicap
40 Min
Sambal Kangkung
10 Min
Kuzi Ayam (Kelantanese Chicken Curry)
1 Std. 30 Min
Sambal Tumis
1 Std. 10 Min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 Min
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 Min
Ghee Rice
1 Std. 15 Min
Ayam Masak Lemak Cili Api
20 Min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 Min
Ayam Paprik
30 Min