Dispositivos e acessórios
Sambal Goreng Pengantin
Preparação 10min
Total 40min
6 portions
Ingredientes
-
cooking oil130 g
-
raw medium sized prawns whiskers removed250 g
-
beef tenderloin cut in cubes (2-3 cm)150 g
-
cooked beef lung cut in slices (see tips)150 g
-
onion cut in quarters100 g
-
garlic cloves plus 3 for thinly sliced10
-
fresh ginger30 g
-
galangal30 g
-
red chillies sliced100 g
-
green chillies sliced100 g
-
fresh lemongrass thinly sliced50 g
-
shallots thinly sliced60 g
-
dried chillies thinly sliced50 g
-
dried chilli paste (cili boh)100 g
-
shrimp paste (belacan) toasted30 g
-
tamarind extract60 g
-
tomato sauce50 g
-
chilli sauce30 g
-
salt2 tsp
-
sugar4 tbsp
-
coconut milk200 g
-
fried shallots to garnish3 tbsp
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
1296 mg
Proteína
24.2 g
Energia
2078.1 kJ /
496.7 kcal
Gordura
33.8 g
Fibra
3.5 g
Gordura saturada
19.2 g
Hidratos de carbono
27 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Nikmat Raya
15 Receitas
Internacional
Internacional
Também pode gostar...
Beef Rendang
1h 30min
Sambal Belacan
5min
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
25min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3h 30min
Mee Goreng Mamak
20min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Sambal Kangkung
10min
Ayam Masak Lemak Cili Api
20min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15min