Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami

3.7 32 avaliações
Preparação 10min
Total 25min
1 porcja

Ingredientes

  • 25 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 1000 g wody
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 80 g makaronu, suchego, typu farfalle
  • 80 g gruszki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 50 g sera gorgonzola podzielonego na kawałki
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 2955.4 mg
Proteína 28.9 g
Energia 4072.3 kJ / 973.3 kcal
Gordura 55.7 g
Fibra 7.4 g
Gordura saturada 23.4 g
Hidratos de carbono 92.8 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...