Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą

Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą

4.3 19 avaliações
Preparação 10min
Total 2h 30min
4 słoiki

Ingredientes

  • 1300 g czerwonych buraków nieobranych
  • oliwa z oliwek do skropienia buraków
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
  • 500 g pomarańczy bez białych błonek, bez pestek
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 25 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 300 g soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 słoik

Sódio 255.5 mg
Proteína 7 g
Energia 1803.8 kJ / 431.1 kcal
Gordura 1 g
Fibra 12.4 g
Gordura saturada 0 g
Hidratos de carbono 105.1 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...