Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 450 g jabłek, (3-4 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w półplastry o grubości 3 mm
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcional)
- 2 jajka
- 2 szczypty soli
- 140 g mąki pszennej
- 60 g skrobi ziemniaczanej
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 300 g maślanki
- olej roślinny, ilość do smażenia
- cukier puder, ilość do posypania jabłek w cieście
- Nutrição
- por 1 porcję
- Energia
- 1394 kJ / 333 kcal
- Proteína
- 9.6 g
- Hidratos de carbono
- 68.1 g
- Gordura
- 3.8 g
- Fibra
- 4 g
Nas coleções
Receitas alternativas
Kostki z kaszy manny
1h 30min
Pierogi leniwe
45min
Małdrzyki krakowskie
25min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50min
Racuchy z jabłkami
35min
Banany smażone w cieście
40min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55min
Naleśniki jabłkowe
30min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20min
Naleśniki à la Suzette
55min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25min
Placki z serkiem
45min