
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 450 g jabłek (3-4 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w półplastry o grubości 3 mm
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcional)
- 2 jajka
- 2 szczypty soli
- 140 g mąki pszennej
- 60 g skrobi ziemniaczanej
- 2 łyżki cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
ou 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 300 g maślanki
- olej roślinny ilość do smażenia
- cukier puder ilość do posypania jabłek w cieście
- Nutrição
- por 1 porcję
- Energia
- 333 kcal / 1394 kJ
- Proteína
- 9.6 g
- Gordura
- 3.8 g
- Hidratos de carbono
- 68.1 g
- Fibra
- 4 g
Nas coleções
Receitas alternativas
Kostki z kaszy manny
1h 30min
Czereśniowa galette
1h 25min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50min
Knedle z owocami
1h 30min
Racuchy z jabłkami
35min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35min
Budyń z quinoa, sos malinowy
2h
Galaretka z owocami
4h 10min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25min
Placki z serkiem
45min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20min
Omlet biszkoptowy
10min