
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Flatbread
- 20 g olive oil plus extra for greasing
- 150 g water
- 1 tsp sugar
- 2 tsp dried yeast
- 300 g bread flour plus extra for dusting
- ½ tsp salt
Meat topping
- 3 garlic cloves
- 250 g onions cut into quarters
- 500 g ripe tomatoes cut into quarters
- 1 tsp salt plus extra for sprinkling
- 5 sprigs fresh parsley leaves only
- 5 sprigs fresh mint leaves only
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground cayenne pepper adjust to taste
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground paprika
- 1 tsp ground allspice
- ½ tsp dried chilli flakes adjust to taste
- 2 tbsp pomegranate molasses
- 500 g lamb mince
Assembly and baking
- 30 g pine nuts
- 2 lemons cut into quarters
- Nutrição
- por 1 piece
- Energia
- 443 kcal / 1853 kJ
- Proteína
- 26.6 g
- Gordura
- 14 g
- Hidratos de carbono
- 52.6 g
Receitas alternativas
Lamb sfiha
1h 20min
Umali
1h 25min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Semolina cake (namoura)
1h 50min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1h 20min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Chicken moghrabieh
1h 25min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min