Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
TM6 TM5

Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy

3.8 (165 avaliações )

Ingredientes

  • masło, do natłuszczenia formy
  • 300 g kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wariant)
  • 1400 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 15 g miodu
    ou 15 g cukru
  • 100 g słonecznika łuskanego
    ou 100 g pestek dyni
  • 10 g octu balsamicznego
    ou 10 g białego octu winnego
  • 1 ½ łyżeczki soli

Nutrição
por 1 kromkę
Energia
400.6 kJ / 95.7 kcal
Proteína
3.6 g
Hidratos de carbono
13.7 g
Gordura
2 g
Gordura saturada
0.8 g
Fibra
1.4 g
Sódio
152.6 mg

Esta e mais de 80 000 receitas estão à sua espera! Encontre inspiração todos os dias.

Registe-se gratuitamente

Registe-se e experimente gratuitamente durante 30 dias gratuitos, e descubra o mundo do Cookidoo®. Sem compromisso.

Mais Informações

Receitas alternativas