Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy

Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy

3.8 178 avaliações
Preparação 15min
Total 2h
18 kromek

Ingredientes

  • masło do natłuszczenia formy
  • 300 g kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wariant)
  • 1400 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 15 g miodu
    15 g cukru
  • 100 g słonecznika łuskanego
    100 g pestek dyni
  • 10 g octu balsamicznego
    10 g białego octu winnego
  • 1 ½ łyżeczki soli

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 kromkę

Sódio 152.6 mg
Proteína 3.6 g
Energia 400.6 kJ / 95.7 kcal
Gordura 2 g
Fibra 1.4 g
Gordura saturada 0.8 g
Hidratos de carbono 13.7 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...