Dispositivos e acessórios
Sos pomarańczowy curry
Preparação 5min
Total 5min
4 porcje
Ingredientes
-
200 g oleju z orzechów włoskich lub innego oleju orzechowego
-
1 - 2 pomarańcze ekologiczne
-
30 g cebuli szalotki
-
20 g musztardy ostrej
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
20 g octu owocowego (np. jabłkowego, brzoskwiniowego)
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Sódio
347 mg
Proteína
0.9 g
Energia
1988.3 kJ /
475.2 kcal
Gordura
50.3 g
Fibra
1.8 g
Gordura saturada
4.6 g
Hidratos de carbono
7.5 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
KULINARNE ABC
203 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
45min
Zabajone
15min
Sos jogurtowy
5min
Flan karmelowy
3h
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5min
Nadziewane warzywa
1h 20min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40min
Placek lotaryński
45min
Brioszka
8h
Sos owocowy coulis
10min
Surówka z mieszanych warzyw
10min
Sos holenderski
15min