Dispositivos e acessórios
Sos pomarańczowy curry
Preparação 5min
Total 5min
4 porcje
Ingredientes
-
200 g oleju z orzechów włoskich lub innego oleju orzechowego
-
1 - 2 pomarańcze ekologiczne
-
30 g cebuli szalotki
-
20 g musztardy ostrej
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
20 g octu owocowego (np. jabłkowego, brzoskwiniowego)
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Sódio
347 mg
Proteína
0.9 g
Energia
1988.3 kJ /
475.2 kcal
Gordura
50.3 g
Fibra
1.8 g
Gordura saturada
4.6 g
Hidratos de carbono
7.5 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
KULINARNE ABC
203 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Chutney z jabłek
1h 20min
Chłodnik ogórkowy
15min
Flan karmelowy
3h
Nadziewane warzywa
1h 20min
Sorbet cytrynowy
8h 20min
Zabajone
15min
Sos maltański
10min
Sos gruszkowy z chrzanem i borówkami
20min
Malinowy winegret
72h
Winegret w stylu azjatyckim
10min
Sos jogurtowy
5min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5min