Konfitura żurawinowa do mięs i serów

Konfitura żurawinowa do mięs i serów

4.0 49 avaliações
Preparação 15min
Total 4h 45min
500 g

Ingredientes

  • 200 g żurawiny, suszonej
  • ciepła woda do namoczenia żurawiny
  • 100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 30 - 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 40 g czerwonego octu winnego
  • 2 szczypty cynamonu, mielonego
  • 1 łyżka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
  • 100 g wody
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty soli

Dificuldade

fácil


Nutrição por 100 g

Sódio 66.4 mg
Proteína 0.6 g
Energia 863.3 kJ / 206.3 kcal
Gordura 4.5 g
Fibra 3.1 g
Gordura saturada 0.6 g
Hidratos de carbono 44.6 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...