Dispositivos e acessórios
Spaghetti alla carbonara
Preparação 10min
Total 30min
4 porcje
Ingredientes
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g sera pecorino (opcional) pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 g wędzonego wieprzowego podgardla (guanciale) pokrojonego w 1 cm kostkę
-
15 g oliwy z oliwek
-
320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
1 jajko
-
3 żółtka
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
woda do gotowania makaronu
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Proteína
24.2 g
Energia
2999 kJ /
716.8 kcal
Gordura
42.2 g
Fibra
2.2 g
Hidratos de carbono
63.5 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM7)
50min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30min
Spaghetti carbonara
25min
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM5, TM6)
35min
Makaron z sosem z trzech serów
15min
Makaron a'la carbonara
30min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20min
Faszerowane gnocchi z sosem pomidorowym
1h 20min
Mule w sosie winno-porowym
25min
Spaghetti aglio e olio (TM7)
35min