Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli

Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli

4.6 63 avaliações
Preparação 5min
Total 30min
4 portions

Ingredientes

Marinade and Teriyaki Glaze
  • fresh ginger peeled and sliced (see Tip)
    30 g
  • Japanese soy sauce (or shoyu)
    100 g
  • mirin
    60 g
  • maple syrup, pure
    100 g
  • salmon fillet, fresh, skin on or skinless cut into 4 filets 130 g-170 g ea.
    520 - 680 g
Salmon with Broccoli and Rice
  • rice white, Japanese sushi rice such as Kokuho Rose, Calrose
    250 g
  • water
    1000 g
  • broccoli florets cut in 3-4 cm florets
    340 g
    340 g sugar snap peas
  • black sesame seeds (opcional) toasted, to garnish
  • green onion (opcional) thinly sliced, to garnish
    1

Nutrição por 1 portion

Energia 665.2 kcal / 2783 kJ
Proteína 39.5 g
Gordura 21.1 g
Hidratos de carbono 74.1 g
Fibra 0.4 g
Gordura saturada 4.9 g
Sódio 1499.6 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...