
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Sponge
- butter to grease
- 240 g plain flour plus extra to dust
- 8 eggs
- 240 g white sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 1 tsp baking powder
- 2 pinches sea salt
Blueberry jam
- 250 g fresh blueberries (see Tips)
- 100 g jam sugar
- 50 g water
- 1 ½ tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp vegetable oil
Lemon water
- 150 g water
- 50 g freshly squeezed lemon juice
- 500 g fresh mixed berries of choice, small berries halved and larger berries sliced
Cream mixture
- 500 g mascarpone cheese (see Tips)
- 600 g pouring (whipping) cream
- 80 g icing sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- fresh mixed berries of choice, to decorate
- fresh mint leaves only, to decorate
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 367.9 kcal / 1539.4 kJ
- Proteína
- 6 g
- Gordura
- 22 g
- Hidratos de carbono
- 37.9 g
- Fibra
- 1.2 g
- Gordura saturada
- 12.4 g
- Sódio
- 161 mg
Receitas alternativas
Ube ice cream
12h 10min
Tornado Potatoes
Nenhuma avaliação
Edna's lemon curd teacake
40min
Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts (TM6)
Nenhuma avaliação
Artisan potato bread
2h 5min
Apple and Cinnamon Swirled Bread
1h 50min
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2h
Elly Berryman's plum shortcake
1h
Apple crumble meringue slice
2h 45min
Cherry and peach loaf
1h 55min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2h 25min
Cheesecake Brownies
1h 55min