![Classic Polish 'tort' Classic Polish 'tort'](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c19864bb73ccfc5f7911c626a4d5e314/Derivates/6dc2f87f64b8d3e2c18c3f36d44c18daf7a69975.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Sponge
- butter, to grease
- 240 g plain flour, plus extra to dust
- 8 eggs
- 240 g white sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 1 tsp baking powder
- 2 pinches sea salt
Blueberry jam
- 250 g fresh blueberries (see Tips)
- 100 g jam sugar
- 50 g water
- 1 ½ tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp vegetable oil
Lemon water
- 150 g water
- 50 g freshly squeezed lemon juice
- 500 g fresh mixed berries, of choice, small berries halved and larger berries sliced
Cream mixture
- 500 g mascarpone cheese (see Tips)
- 600 g pouring (whipping) cream
- 80 g icing sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- fresh mixed berries, of choice, to decorate
- fresh mint, leaves only, to decorate
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1539.4 kJ / 367.9 kcal
- Proteína
- 6 g
- Hidratos de carbono
- 37.9 g
- Gordura
- 22 g
- Gordura saturada
- 12.4 g
- Fibra
- 1.2 g
- Sódio
- 161 mg
Receitas alternativas
Tempered chocolate
40min
Mini Classic Polish "torts"
2h 30min
Apple Wheat Starter
72h 20 min
Flower Pot Egg Pudding
3 Std. 15 Min
Carrot Cake
1 Std. 20 Min
Banana Bread
1 Std. 50 Min
Bounty slice (Noni Jenkins)
1h 30min
Gluten Free Apple Date Coffee Cake
1 Std.
Raspberry crumble bars
40min
Blueberry acai bowl (Noni Jenkins)
10min
Steamed chocolate cake and poached pears
50min
Magic muffins (Noni Jenkins)
30min