
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 20 g extra virgin olive oil plus extra to brush
- 3 garlic cloves
- 1 brown onion cut into wedges
- 100 g celery stalks cut into pieces (approx. 3 cm)
- 250 g carrot cut into pieces (approx. 3 cm)
- 150 g pancetta cut into pieces
- 2 sprigs fresh thyme leaves only
- 2 sprigs fresh sage leaves only
- 2 sprigs fresh rosemary leaves only
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 2 dried bay leaves
- 200 g dry red wine
- 1200 g boneless lamb shoulder cut into pieces (approx. 6-7 cm)
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tip)
- 50 g tomato paste
- 300 g tomato passata
- 1 - 2 pinches white sugar
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1300 g potatoes peeled and cut into thick slices (approx. 1 cm)
- 150 g frozen peas
- 150 g cold water
- 1 tbsp cornflour
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 953.1 kcal / 3987.8 kJ
- Proteína
- 44.5 g
- Gordura
- 57.4 g
- Hidratos de carbono
- 59.4 g
- Fibra
- 10.5 g
- Gordura saturada
- 22.7 g
- Sódio
- 410.9 mg
Receitas alternativas
Curried sausages
40min
Family Meatloaf
1h 10min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter (TM6)
55min
Swedish meatballs and mash
50min
Yiayia's Pastitsio
1h 40min
Fast lamb curry with chickpea and cauliflower rice (Diabetes)
25min
Cottage pie
1h 30min
Low waste chicken lasagne
1h 30min
Beef and cashew nut yellow curry
25min
Creamy beef curry
1h 15min
Spinach and leek frittata
40min