Suflet czekoladowo-pomarańczowy

Suflet czekoladowo-pomarańczowy

4.3 54 avaliações
Preparação 10min
Total 45min
4 porcje

Ingredientes

  • 4 jajka
  • masło do natłuszczenia foremek do sufletów
  • 100 g cukru plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek do sufletów
  • 1 szczypta soli
  • 150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 15 g skrobi kukurydzianej
  • 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 15 g skórki otartej z pomarańczy
  • cukier puder (opcional) do oprószenia sufletu

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 125.5 mg
Proteína 10.3 g
Energia 2418.1 kJ / 578 kcal
Gordura 39.1 g
Fibra 5.7 g
Gordura saturada 22.3 g
Hidratos de carbono 49.2 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...