![Pistachio cake Pistachio cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2E310A75-4BFA-42CD-BC86-1AC24911A1BB/Derivates/1618A15B-020C-48AA-AE3E-5EBDB7882439.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Syrup
- 330 g raw sugar
- 370 g water
- 1 tbsp honey
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp ground cardamom
- 1 tsp dried fennel seeds
- 1 orange, zest only, no white pith
Cake
- 190 g salted butter, softened, plus extra for greasing
- 280 g shelled unsalted pistachio nuts, plus 2 tbsp for decorating
- 170 g raw sugar
- 1 orange, zest only, no white pith
- 3 eggs
- 60 g full cream milk
- 1 tbsp white vinegar
- 220 g self-raising flour
- 120 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3447.6 kJ / 820.9 kcal
- Proteína
- 14.8 g
- Hidratos de carbono
- 99.6 g
- Gordura
- 41.2 g
- Gordura saturada
- 11.8 g
- Fibra
- 5.7 g
- Sódio
- 554.9 mg
Receitas alternativas
Classic lemon tart
3h 10 min
Apple tea cakes
1 godz. 10 min
Chocolate quinoa cake with peanut butter frosting
2h 10min
Caribbean carrot cake
2h 10min
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Chocolate cake with lime cream
1 Std. 5 Min
Lemon and lime polenta cakes
40 min
Simple chocolate hazelnut cake
1 Std. 15 Min
Coconut butter cake
1 Std.
Lemon tart
2h 15 min
Ginger bundt cake
1 Std.
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min