![Strawberry champagne cake Strawberry champagne cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A6BDA327-98F5-4CDA-91AE-EE4736BCCFB8/Derivates/48CFEAB2-CAA5-475F-9528-59FC15C2F845.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Strawberry and Champagne jam
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 20 g lemon juice
- 270 g strawberries (over ripe strawberries are preferred)
- 100 g white sugar
- 100 g champagne
Roasted strawberries
- 500 g strawberries, hulled and cut into halves
- 75 g champagne
- 10 g caster sugar
Sponge
- butter, for greasing
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp cream of tartar
- 80 g cornflour
- 30 g plain flour
- 130 g caster sugar
- 4 eggs, separated and at room temperature
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tbsp hot water
- 300 g pouring (whipping) cream
- Nutrição
- por 1 slice
- Energia
- 986.1 kJ / 234.8 kcal
- Proteína
- 3.7 g
- Hidratos de carbono
- 32.2 g
- Gordura
- 10.3 g
- Gordura saturada
- 5.9 g
- Fibra
- 1.8 g
- Sódio
- 92 mg
Receitas alternativas
Chocolate volcanos
55 min
Chocolate cake with lime cream
1 godz. 5 min
Mandarin crème brûlée
4 Std. 15 Min
Blackberry meringue cake
3h 55min
Lemon and elderflower ombre cake
5 Std. 30 Min
Black forest cake
5 Std.
Home-style sponge cake
2h 30min
Polish crêpes
3h 35min
Fraisier sponge
30h
Mirror glaze cake
7h 55min
Honey crème caramels
25h 55min
Chocolate fondant cake
40 min