![Pumpkin Risotto with Bacon Pumpkin Risotto with Bacon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/42806E6C-7E2A-4662-B4A8-CB5211D0E2DF/Derivates/9D93E199-0B6A-42E0-BD0C-7F64C002627E.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm), plus extra shavings for garnishing
- 1220 g water
- 300 g pumpkin flesh, diced (1 cm)
- 1 Tbsp extra virgin olive oil
- 1 ½ - 2 tsp fine sea salt, plus extra, to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 30 g shallot, halved
- 100 g bacon lardons, smoked
- 40 g unsalted butter
- 320 g Arborio rice
- 60 g dry white wine
-
1
Tbsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
ou ½ vegetable stock cube (for 0.5 l) -
60
g frozen green peas
ou 60 g fresh green peas - fresh flat-leaf parsley leaves, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1452 kJ / 345 kcal
- Proteína
- 10.2 g
- Hidratos de carbono
- 47.2 g
- Gordura
- 12.4 g
- Fibra
- 2.4 g
Receitas alternativas
Chicken, Spinach and Leek Risotto
30 min
Mushroom Risotto
30 min
Anzac Biscuits
30 min
Pork Meatballs with Celeriac and Apple
1hod. 10min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Chicken Corn Chowder, Broccoli Terrines
1h 25min
Pumpkin risotto with bacon
25 min
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25 min
Pumpkin Pearl Barley Risotto with Chorizo
45min
Baked Pappardelle - Pappardelle al forno
1h 55min
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45min
Pea and Mint Risotto
40 min