
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 40 g Parmesan cheese cut in pieces (2 cm), plus extra shavings for garnishing
- 1220 g water
- 300 g pumpkin flesh diced (1 cm)
- 1 Tbsp extra virgin olive oil
- 1 ½ - 2 tsp fine sea salt plus extra, to taste
- 2 pinches ground black pepper or to taste
- 30 g shallot halved
- 100 g bacon lardons smoked
- 40 g unsalted butter
- 320 g Arborio rice
- 60 g dry white wine
-
1
Tbsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
ou ½ vegetable stock cube (for 0.5 l) -
60
g frozen green peas
ou 60 g fresh green peas - fresh flat-leaf parsley leaves, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 345 kcal / 1452 kJ
- Proteína
- 10.2 g
- Gordura
- 12.4 g
- Hidratos de carbono
- 47.2 g
- Fibra
- 2.4 g
Receitas alternativas
Meatloaf
1h 30min
Mushroom Risotto
30min
Asparagus Risotto
45min
Chicken, Spinach and Leek Risotto
30min
Risotto with Parmesan Cheese
30min
Courgette and Feta Risotto
30min
Roasted Pumpkin Soup with Orange
45min
Curried Sausages and Lentils
1h
Pumpkin Pearl Barley Risotto with Chorizo
45min
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Pea and Mint Risotto
40min