Dispositivos e acessórios
Pear Frangipane
Preparação 25min
Total 1h 30min
8 portions
Ingredientes
Pastry
-
unsalted butter diced then frozen for 30 minutes120 g
-
plain flour plus extra for dusting180 g
-
icing sugar40 g
-
fine sea salt1 pinch
-
egg yolk from medium egg1
-
water3 tsp
Pears
-
water500 g
-
pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)3
Frangipane Filling
-
lemon thin peelings of skin only1
-
caster sugar120 g
-
unsalted butter soft120 g
-
medium eggs2
-
ground almonds120 g
-
plain flour15 g
Glaze
-
apricot jam melted1 Tbsp
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 portion
Proteína
8.4 g
Energia
2249 kJ /
538 kcal
Gordura
35.6 g
Hidratos de carbono
46 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
PEARS
10 Receitas
Reino Unido e Irlanda
Reino Unido e Irlanda
Também pode gostar...
Lemon Tart
4h 30min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45min
Mixed Berries Pavlova Stack
5h 30min
Frangipane Cake
1h 45min
Pear Frangipane
1h 30min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50min
Plum and Almond Traybake
1h 5min
Lemon meringue tart
2h 30min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Apricot, Almond and Pistachio Biscotti
1h
Apple Crumble Cake
1h 10min