Pear Frangipane
TM6 TM5

Pear Frangipane

4.8 (34 avaliações )

Ingredientes

Pastry

  • 120 g unsalted butter, diced (1 cm) then frozen for 30 minutes
  • 180 g plain flour, plus extra for dusting
  • 40 g icing sugar
  • 1 pinch fine sea salt
  • 1 egg yolk, from medium egg
  • 3 tsp water

Pears

  • 500 g water
  • 3 pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)

Frangipane Filling

  • 1 lemon, thin peelings of skin only
  • 120 g caster sugar
  • 120 g unsalted butter, soft
  • 2 medium eggs
  • 120 g ground almonds
  • 15 g plain flour
  • 1 Tbsp apricot jam, melted, for glazing

Nutrição
por 1 slice
Energia
2249 kJ / 538 kcal
Proteína
8.4 g
Hidratos de carbono
46 g
Gordura
35.6 g

Esta e mais de 80 000 receitas estão à sua espera! Encontre inspiração todos os dias.

Registe-se gratuitamente

Registe-se e experimente gratuitamente durante 30 dias gratuitos, e descubra o mundo do Cookidoo®. Sem compromisso.

Mais Informações

Receitas alternativas