Dispositivos e acessórios
Pear Frangipane
Preparação 25min
Total 1h 30min
8 slices
Ingredientes
Pastry
-
unsalted butter diced (1 cm) then frozen for 30 minutes120 g
-
plain flour plus extra for dusting180 g
-
icing sugar40 g
-
fine sea salt1 pinch
-
egg yolk from medium egg1
-
water3 tsp
Pears
-
water500 g
-
pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)3
Frangipane Filling
-
lemon thin peelings of skin only1
-
caster sugar120 g
-
unsalted butter soft120 g
-
medium eggs2
-
ground almonds120 g
-
plain flour15 g
-
apricot jam melted, for glazing1 Tbsp
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 slice
Proteína
8.4 g
Energia
2249 kJ /
538 kcal
Gordura
35.6 g
Hidratos de carbono
46 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Sweet
80 Receitas
Reino Unido e Irlanda
Reino Unido e Irlanda
Também pode gostar...
Chocolate Orange Mousse
2h 20min
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Frangipane Cake
1h 45min
Pear Frangipane
1h 30min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6h 15min
Crème Pâtissière
15min
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
3h 45min
Plum and Almond Traybake
1h 5min
Blueberry Bakewell Traybake
1h 30min
Lemon Tart
4h 30min
Bakewell Tart
1h 50min
Apple Crumble Cake
1h 10min