Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Bao (Buns)
- 200 g full cream milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 20 g sugar
- 350 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 30 g vegetable oil
Pork filling
- 10 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2000 g water
- chilled water
- 12 quail eggs (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, white part only; green part reserved for garnishing
- 20 sprigs fresh chives, cut into halves
- 2 Chinese sausages (approx. 60 g), cut into pieces (see Tips)
- 500 g pork mince
- 2 tsp rice wine vinegar
- 2 tbsp oyster sauce
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 1000 g water
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1049.9 kJ / 249.9 kcal
- Proteína
- 14.5 g
- Hidratos de carbono
- 24.8 g
- Gordura
- 10 g
- Gordura saturada
- 3.1 g
- Fibra
- 1.5 g
- Sódio
- 535.6 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Mantou buns
1 Std. 30 Min
Teriyaki salmon bao
1h 50 min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 Std. 45 Min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 Std.
Steamed sticky rice with pork (Rice tube puddings)
2h 30min
Pineapple buns
9h 50 min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30min
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15 min