Dispositivos e acessórios
Prawn dumplings (xia jiao)
Preparação 30min
Total 1h 15min
20 pieces
Ingredientes
Dipping sauce
-
soy sauce100 g
-
rice wine vinegar25 g
-
sesame oil1 tbsp
-
dried chilli flakes to taste½ - 1 tsp
-
toasted sesame seeds1 tsp
Dumpling dough
-
water350 g
-
wheat starch (see Tips), plus extra for dusting215 g
-
potato starch20 g
-
tapioca starch90 g
Filling
-
piece fresh ginger peeled5 cm
-
dried shiitake mushrooms cut into slices3 pieces
-
spring onions/shallots trimmed and cut into pieces (3 cm)50 g
-
fresh coriander leaves only4 sprigs
-
shrimp (small), peeled (see Tips)170 g
-
sesame oil1 tbsp
-
sake1 tbsp
-
soy sauce1 tbsp
-
ground white pepper1 pinch
Assembly and cooking
-
carrot (large), cut in 20 thin slices1
-
oil for greasing
-
water600 g
Dificuldade
avançadas
Nutrição por 1 piece
Sódio
432.5 mg
Proteína
2.2 g
Energia
366.2 kJ /
87.2 kcal
Gordura
2.6 g
Fibra
0.9 g
Gordura saturada
0.4 g
Hidratos de carbono
13.3 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Yum Cha
9 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Wonton soup (vegetarian)
45min
Ais kepal gula melaka (shaved ice with palm sugar syrup)
20min
Wonton wrappers
55min
Kimchi
149h
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Hot and sour prawn soup
45min
Teriyaki salmon bao
1h 50min
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Pork and prawn dumplings
55min
Wonton soup
1h
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min