Dispositivos e acessórios
Prawn dumplings (xia jiao)
Preparação 30min
Total 1h 15min
20 pieces
Ingredientes
Dipping sauce
-
soy sauce100 g
-
rice wine vinegar25 g
-
sesame oil1 tbsp
-
dried chilli flakes to taste½ - 1 tsp
-
toasted sesame seeds1 tsp
Dumpling dough
-
water350 g
-
wheat starch (see Tips), plus extra for dusting215 g
-
potato starch20 g
-
tapioca starch90 g
Filling
-
piece fresh ginger peeled5 cm
-
dried shiitake mushrooms cut into slices3 pieces
-
spring onions/shallots trimmed and cut into pieces (3 cm)50 g
-
fresh coriander leaves only4 sprigs
-
shrimp (small), peeled (see Tips)170 g
-
sesame oil1 tbsp
-
sake1 tbsp
-
soy sauce1 tbsp
-
ground white pepper1 pinch
Assembly and cooking
-
carrot (large), cut in 20 thin slices1
-
oil for greasing
-
water600 g
Dificuldade
avançadas
Nutrição por 1 piece
Sódio
432.5 mg
Proteína
2.2 g
Energia
366.2 kJ /
87.2 kcal
Gordura
2.6 g
Fibra
0.9 g
Gordura saturada
0.4 g
Hidratos de carbono
13.3 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Yum Cha
9 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Wonton soup
1h
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30min
Prawn balls with pickled vegetables
1h 15min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Fragrant whole barbecued fish
2h 50min
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50min
Rice paper rolls with sweet and sour chilli sauce
40min
Vegetable spring rolls
1h 10min
Cha gio (spring rolls)
55min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4h 35min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h