Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Char siu marinade
- 30 g piece fresh ginger, peeled
- 5 garlic cloves
- 60 g eschalots
- 2 tsp Chinese five spice
- 60 g hoi sin sauce
- ½ tsp ground white pepper
- 40 g water
- 30 g molasses
- 50 g Shaoxing wine
- 40 g dark soy sauce
- 1 tbsp tomato sauce
- 500 g boneless skinless pork belly, cut into 3-4 pieces
Buns
- 1 tbsp dried instant yeast
- 300 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 50 g cornflour
- 50 g caster sugar
- 180 g warm water
- 10 g vegetable oil
Char siu bao
- 2 tbsp cornflour
- 600 g water, plus extra as needed
- 3 spring onions/shallots, white and light green part only, cut into pieces (1 cm)
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 tbsp dark soy sauce
- Nutrição
- por 1 portions
- Energia
- 1162.4 kJ / 276.8 kcal
- Proteína
- 14.2 g
- Hidratos de carbono
- 33.9 g
- Gordura
- 8.8 g
- Gordura saturada
- 2.8 g
- Fibra
- 2.8 g
- Sódio
- 563.1 mg
Receitas alternativas
Pork and prawn dumplings
55 min
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1h
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2 godz. 30 min
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
1 godz. 20 min
Steamed pork buns (baozi)
2 godz. 30 min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 godz. 15 min
Teriyaki salmon bao
1h 50min
Hong shao rou (braised pork belly)
1 godz. 15 min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Steamed cabbage and pork dumplings
1 godz. 35 min
Banh bao (steamed pork buns)
2 Std. 45 Min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h