Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Chocolate cupcakes
- 250 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 250 g water
- 50 g Dutch cocoa powder
- 150 g buttermilk
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 300 g plain flour
- 1 pinch salt
- 300 g white sugar
- 1 tsp bicarbonate of soda
Chocolate buttercream icing
- 500 g icing sugar (see Tips)
- 40 g Dutch cocoa powder
- 240 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 1 tbsp boiling water
- 1 tsp natural vanilla extract
Modelling paste
- 40 g water
- 3 tsp gelatine powder
- 100 g glucose syrup
- 15 g glycerine (see Tips)
- 620 g icing sugar, plus extra for dusting (see Tips)
- natural food colouring of choice
- 1 ½ tsp tylose (see Tips)
Assembly
- sugar glue (see Tips)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1943.8 kJ / 456.8 kcal
- Proteína
- 3.1 g
- Hidratos de carbono
- 73.6 g
- Gordura
- 18.2 g
- Gordura saturada
- 11.5 g
- Fibra
- 1.3 g
- Sódio
- 81 mg
Receitas alternativas
Chocolate cupcakes
1h 20min
Gravity cake
2 godz.
Chocolate chip cookies
50 mnt
Chocolate chip muffins
40 Min
Buttercream icing
10 mnt
Robot cake
2 godz.
Cap and headphones
3 godz. 45 min
Butterfly cakes
1 godz.
Choc-mint milk
15 min
Freckle cake
26h 40min
Pancake and fruit kebabs
1 godz.
Basic vanilla cake
55 Min