Dispositivos e acessórios
Fondue pomidorowo-serowe z kabanosami
Preparação 10min
Total 30min
6 porcji
Ingredientes
-
20 g liści bazylii, świeżych
-
300 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
150 g przecieru pomidorowego typu passata
-
120 g białego wina, wytrawnego
-
15 g skrobi kukurydzianej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
kabanosy pokrojone na kawałki, do podania
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Sódio
457.3 mg
Proteína
13.2 g
Energia
889.9 kJ /
212.7 kcal
Gordura
13.9 g
Fibra
0.7 g
Gordura saturada
8.8 g
Hidratos de carbono
5.6 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
FONDUE
10 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Jajka w kokilkach na parze
45min
Horchata
12h 10min
Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa
1h 5min
Zupa z chleba
20min
Jeżynowe daiquiri
10min
Czeska pasta piwna
1h 10min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30min
Pomidory z nadzieniem z dorsza
1h 25min
Nachos z ostrą papryczką i tartym serem
40min
Chlebki guttiau
2h 30min
Muffinki z tuńczykiem
50min
"Dżem" bekonowy
40min