Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 250 g couscous
- 1 piece fresh ginger (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1500 g chicken pieces (thighs, drumsticks and breast cut into quarters), skinless and boneless
- 20 g olive oil
-
100
g raisins
ou 100 g dried apricots, cut into pieces - 1 ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric (opcional)
- 2 tsp salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
- 700 g water
- 1 - 2 pinches saffron
- 600 g red onions, cut into slices (5 mm)
- 240 g dried chickpeas, soaked in 800 g water the day before, rinsed and drained
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2832 kJ / 677 kcal
- Proteína
- 63.4 g
- Hidratos de carbono
- 71 g
- Gordura
- 15.5 g
Receitas alternativas
Stuffed Moroccan Breads
2 godz. 45 min
Turmeric Basmati Rice with Currants
35min
Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous
4h
Yucatán-style Sea Bass Baked in Banana Leaves with Sweetcorn Rice
1h
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Freekeh pilaf with broad beans
1h
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1 Std. 25 Min
Moroccan chicken and couscous
45min
Cauliflower and sweet potato salad with nuts
40min
Chicken tagine with honey and prunes
40min
Couscous with chicken, lamb and spicy sausages
1 Std. 10 Min
Squid and Shrimp Risotto
1h