
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 1 tsp Arabian spice mix
- 1 tsp cumin seeds
- 2 cardamom seeds
- 1 ½ tsp fennel seeds
- 1 ½ tsp coriander seeds
- 25 g olive oil
- 1 whole chicken (max. 1.3 kg), washed and patted dry, wings clipped
- 2 tsp salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
-
100
g Egyptian rice
ou 100 g short-grain rice - 1900 g water
-
1
tsp chicken stock paste, homemade
ou 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 170 g bread toasted, in pieces
- 10 sprigs fresh parsley leaves only
- 10 sprigs fresh coriander roughly chopped
- 100 g onions cut into halves
- 1 garlic clove
- 5 apricots fresh or dried, pitted and cut into halves
- 55 g pitted dates
- 60 g raisins
- 50 g pine nuts, toasted
- 1 tsp sumac
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 652 kcal / 2728 kJ
- Proteína
- 39.8 g
- Gordura
- 27.1 g
- Hidratos de carbono
- 62.1 g
Receitas alternativas
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
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Milk pudding (mouhallabieh)
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Okra and meat stew (bamia)
1h
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Arabian spice mix
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Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
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Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
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Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
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Spiced rice pudding (meghli)
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