Dispositivos e acessórios
Middle eastern stuffed chicken
Preparação 20min
Total 2h 25min
6 portions
Ingredientes
-
Arabian spice mix1 tsp
-
cumin seeds1 tsp
-
cardamom seeds2
-
fennel seeds1 ½ tsp
-
coriander seeds1 ½ tsp
-
olive oil25 g
-
whole chicken (max. 1.3 kg), washed and patted dry, wings clipped1
-
salt2 tsp
-
freshly ground black pepper2 pinches
-
100 g short-grain riceEgyptian rice100 g
-
water1900 g
-
1 chicken stock cube (for 0.5 l)chicken stock paste, homemade1 tsp
-
bread toasted, in pieces170 g
-
fresh parsley leaves only10 sprigs
-
fresh coriander roughly chopped10 sprigs
-
onions cut into halves100 g
-
garlic clove1
-
apricots fresh or dried, pitted and cut into halves5
-
pitted dates55 g
-
raisins60 g
-
pine nuts, toasted50 g
-
sumac1 tsp
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Proteína
39.8 g
Energia
2728 kJ /
652 kcal
Gordura
27.1 g
Hidratos de carbono
62.1 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Taste of Arabia
92 Receitas
Suíça
Suíça
The Basic Cookbook
151 Receitas
Internacional
Internacional
Também pode gostar...
Mint lemonade
5min
Umali
1h 25min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Za'atar pesto
5min
Za'atar bread rolls
2h
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1h 20min
Chicken with couscous and saffron
1h 15min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1h 25min
Traditional mint tea
25min
Creamy Moroccan bean soup
35min
Mango Juice
5min