
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 120 g onions quartered
- 1 garlic clove
- 50 g bacon lardons smoked, diced
- 40 g extra virgin olive oil plus extra for serving
-
1
sprig fresh rosemary leaves only
ou 1 - 2 sprigs fresh thyme leaves only - 60 g carrots cut in pieces
- 60 g celery cut in pieces
-
230
g tinned borlotti beans rinsed and drained
ou dried borlotti beans cooked weight (see tip) -
150
g tinned chopped tomatoes
ou ripe tomatoes peeled and diced - 1000 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
ou 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g dried ditalini pasta
- 2 tsp fine sea salt or to taste
- 2 pinches ground black pepper or to taste
- grated Parmesan cheese for serving
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 314 kcal / 1309 kJ
- Proteína
- 10.7 g
- Gordura
- 17 g
- Hidratos de carbono
- 26.2 g
Nas coleções
Receitas alternativas
Double Pea and Chorizo Soup
45min
Mushroom Risotto
30min
Courgette and Feta Risotto
30min
Tuscan Bean Soup
50min
Lentil and Pancetta Stew
1h
Puy Lentil and Sausage Casserole
45min
Lentil and Bacon Soup
8h 55min
Danish Split Pea Soup
1h
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Red Lentil Soup
40min
Italian Sausage and Orzo Soup
35min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min