Dispositivos e acessórios
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
Preparação 10min
Total 2h 25min
4 portions
Ingredientes
Rice rolls
-
oil for greasing
-
hot water500 g
-
white rice flour500 g
-
plain flour80 g
-
water1250 g
-
salt1 tsp
Coconut gravy
-
water700 g
-
whole mackerel (ikan kembong), gutted and descaled1000 g
-
shallots50 g
-
garlic cloves4
-
fresh ginger10 g
-
shrimp paste (belacan)10 g
-
dried tamarind pieces (asam keping)3
-
coconut milk300 g
-
sugar (opcional) adjust to taste2 tsp
-
salt adjust to taste3 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
long beans thinly sliced40 g
-
fresh mung bean sprouts50 g
-
torch lily (bunga kantan) , bud only, shredded1
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
2768 mg
Proteína
63 g
Energia
4080 kJ /
975 kcal
Gordura
23 g
Fibra
4 g
Gordura saturada
15 g
Hidratos de carbono
125 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Celebrate Eid Al-Fitr
14 Receitas
Internacional
Internacional
Também pode gostar...
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Nasi Lemak
45min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2h 40min
Sambal Belacan
10min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min