Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Cakes
- olive oil spray, for greasing
- 100 g pecan nuts
- 400 g feijoas (approx. 5 feijoas), peeled and cut into pieces (see Tips)
- 4 eggs
- 350 g caster sugar
- 350 g grapeseed oil
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp mixed spice
- 450 g plain flour
- 1 ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch salt
- 440 g canned crushed pineapple, drained (approx. 230 g after draining)
Filling
- 20 g stem ginger (see Tips)
- 400 g feijoas (approx. 5 feijoas), peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 50 g caster sugar
- 1 orange, zest only, no white pith
Frosting
- 20 - 30 g stem ginger, to taste (see Tips)
- 200 g unsalted butter, softened
- 500 g cream cheese, softened
- 150 g icing sugar
- 1 orange, zest only, no white pith
- Nutrição
- por 1 slice
- Energia
- 3028.2 kJ / 721 kcal
- Proteína
- 8.7 g
- Hidratos de carbono
- 63.3 g
- Gordura
- 49 g
- Gordura saturada
- 16.8 g
- Fibra
- 3.8 g
- Sódio
- 252.3 mg
Receitas alternativas
Vegetarian sausage rolls with spelt pastry
1 Std. 40 Min
Caramel feijoa upside down cake
1 Std. 10 Min
Spiced pumpkin mini loaves with cream cheese frosting
1h 20min
Banana bread
1 Std. 40 Min
Feijoa crumble slice
1h 5min
Feijoa bakewell tart
1h 35min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1h 20min
Poppy seed strudel with crumble topping
3u. 15min
Magnolia Kitchen orange and cardamom shortbread
2h
Tear and share cinnamon scrolls with honey butter
50min
Better banana cake
45min
Afghan biscuits
25min