Zupa caldo verde

Zupa caldo verde

4.3 203 avaliações
Preparação 20min
Total 45min
6 porcji

Ingredientes

  • 250 g kapusty włoskiej bez twardych łodyg, pokrojonej na 4-5 cm kawałki
  • 300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1000 g wody
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 60 g kiełbasy chorizo pikantnej, pokrojonej w plastry

Nutrição por 1 porcję

Energia 140.2 kcal / 586.4 kJ
Proteína 4.7 g
Gordura 7.3 g
Hidratos de carbono 15.1 g
Fibra 3 g
Gordura saturada 2 g
Sódio 728 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...