
Dispositivos e acessórios
Tom kha prawns
Preparação 15min
Total 25min
4 portions
Ingredientes
-
lemongrass white part only, cut into halves1 stalk
-
piece fresh galangal peeled2 ½ cm
-
piece fresh ginger peeled2 ½ cm
-
fresh bird's eye chillies trimmed2
-
fresh kaffir lime leaves cut into thin slices1 ½
-
coconut cream400 g
-
Chicken stock paste (see Tips)2 tsp
-
water400 g
-
fish sauce40 g
-
palm sugar2 tbsp
-
salt1 pinch
-
raw king prawns peeled and deveined12
-
fresh oyster mushroom cut into bite-size pieces250 g
-
fresh coriander leaves only, to serve3 - 4 sprigs
-
fresh Thai basil leaves only, to serve (see Tips)3 - 4 sprigs
-
fresh kaffir lime leaf thinly sliced, to serve½
-
freshly squeezed lime juice to taste
Nutrição por 1 portion
Energia
296.5 kcal /
1245.2 kJ
Proteína
15.7 g
Gordura
19.8 g
Hidratos de carbono
88.1 g
Fibra
2.5 g
Gordura saturada
17.3 g
Sódio
1455.9 mg
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100.000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em

Matt Sinclair
12 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Coconut fish curry
1h 10min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min
Asian-style mussels
30min
Sambal udang
50min
Tom Ga Khai (Thai Coconut Milk Chicken), Steamed Clams With Garlic And Thai Curry Fish Custard
1h 40min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Mussels in turmeric and ginger broth
20min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Tom Yum Goong
30min
Thai Steamed Fish With Lime
30min