Dispositivos e acessórios
Tom kha prawns
Preparação 15min
Total 25min
4 portions
Ingredientes
-
lemongrass white part only, cut into halves1 stalk
-
piece fresh galangal peeled2 ½ cm
-
piece fresh ginger peeled2 ½ cm
-
fresh bird's eye chillies trimmed2
-
fresh kaffir lime leaves cut into thin slices1 ½
-
coconut cream400 g
-
Chicken stock paste (see Tips)2 tsp
-
water400 g
-
fish sauce40 g
-
palm sugar2 tbsp
-
salt1 pinch
-
raw king prawns peeled and deveined12
-
fresh oyster mushroom cut into bite-size pieces250 g
-
fresh coriander leaves only, to serve3 - 4 sprigs
-
fresh Thai basil leaves only, to serve (see Tips)3 - 4 sprigs
-
fresh kaffir lime leaf thinly sliced, to serve½
-
freshly squeezed lime juice to taste
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
1455.9 mg
Proteína
15.7 g
Energia
1245.2 kJ /
296.5 kcal
Gordura
19.8 g
Fibra
2.5 g
Gordura saturada
17.3 g
Hidratos de carbono
88.1 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Matt Sinclair
12 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Sambal udang (Skinnymixers)
50min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1h
Curry laksa
45min
Chilli Stuffed Fish
1h
Tom Yum Paste
45min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20min
Nyonya Steamed Fish
45min
Coconut fish curry
1h 10min
Thai Steamed Fish With Lime
30min