Tarta z kurkami, porem i serem camembert

Tarta z kurkami, porem i serem camembert

4.6 775 avaliações
Preparação 30min
Total 1h
4 porcje

Ingredientes

Spód
  • 250 g mąki pszennej
  • 120 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli
Nadzienie
  • 150 g pora pokrojonego w 2-3 mm plastry
  • 20 g masła
  • 200 g kurek, świeżych oczyszczonych
  • 1 - 1 ¼ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 3 jajka
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • opakowanie sera camembert (120 g), pokrojonego na 12 trójkątnych kawałków

Dificuldade

médio


Nutrição por 1 porcję

Sódio 1049.2 mg
Proteína 15.2 g
Energia 3179.2 kJ / 760 kcal
Gordura 52.5 g
Fibra 4.4 g
Gordura saturada 31.1 g
Hidratos de carbono 58.6 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...