Paprykowy sos holenderski

Paprykowy sos holenderski

3.0 11 avaliações
Preparação 5min
Total 15min
350 g

Ingredientes

  • 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 10 g wody
  • 2 krople sosu Tabasco® (opcional)
  • 130 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
    1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 4 żółtka
  • ½ - 1 łyżeczka soli

Dificuldade

fácil


Nutrição por 100 g

Sódio 461.7 mg
Proteína 7.1 g
Energia 1986.9 kJ / 474 kcal
Gordura 49.4 g
Fibra 1.1 g
Gordura saturada 23.4 g
Hidratos de carbono 1.7 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...