Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
-
200
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
ou vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
Vegetable Ragu
- 150 g onions, quartered
- 40 g extra virgin olive oil
- 300 g courgettes, cut in pieces (5 mm)
- 300 g carrots, peeled, cut in pieces (5 mm)
- 100 g celery stalks, cut in pieces (5 mm)
- 100 g dry white wine
- 500 g tinned chopped tomatoes
- 15 g fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Béchamel
- 1000 g whole milk
- 80 g unsalted butter, cut in pieces
- 100 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- 1 - 2 pinches ground nutmeg, to taste
Finalisation
- 250 g dried lasagne pasta sheets (10 x 20 cm)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2719.3 kJ / 650.5 kcal
- Proteína
- 27 g
- Hidratos de carbono
- 64.1 g
- Gordura
- 32.7 g
- Gordura saturada
- 16.8 g
- Fibra
- 5.8 g
- Sódio
- 1852.8 mg
Receitas alternativas
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2h 20min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice; Garlic Naan Bread and Pickled Red Onions
1h 35min
Chickpea Stew with Vegetables
50min
Vegetarian Chilli
35min
Mushroom Wellington, Mushroom Gravy, Crispy New Potatoes and Maple-glazed Carrots
3h 20min
Moroccan Chickpea and Halloumi Pie
1h 5min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12sa 20 dk
Pasta with Hearty Vegetable Sauce
30min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Pasta with Vegetable Ragout
45 Min