Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Karamelsaus
-
250
g suiker
ou 250 g bruine suiker - 200 - 250 g room, min. 30% vet
- 1030 g water
- 1 tl citroensap (zie tip)
- 30 g boter, in één stuk (60 x 40 x 10 mm)
- 1 el azijn
Chocoladebasis
- 200 g pure chocolade, in stukken
- 60 g boter, in stukken
-
200
g feuilletine
ou 'Crêpe Dentelle' koekjes
Vanilleroom
- 1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd
- 300 g melk
- 2 gelatineblaadjes (1,9 g/blad) en koud water om de gelatine te weken
- 3 eieren
- 80 g suiker
- 30 g maïzena (zetmeel)
- 300 g room, min. 30% vet, gekoeld
Chocoladeglazuur
- 350 g pure chocolade, in stukken
-
35
g boter
ou 20 g druivenpit olie
- Nutrição
- por 1 portie
- Energia
- 4566.3 kJ / 1091.3 kcal
- Proteína
- 11.6 g
- Hidratos de carbono
- 84.9 g
- Gordura
- 77 g
- Gordura saturada
- 39.4 g
- Fibra
- 6.9 g
- Sódio
- 57.8 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Soezendeeg
2 Std.
Banketbakkersroom
15 min
Sushi buche met mango, zalm, avocado en gemberchips
2 Std.
Citroenhapjes met havervlokken-zandkorst
5h 15min
Gestoomde marmercake
1 Std. 30 Min
Rudolphs Mocktail
30min
Vanille-ijs sandwiches
13hod. 25min
Vanille-mascarpone parfait
2h 40min
Crumble met peren en crème van ricotta
1 Std.
Gougère-soezen met zalmmousse
25 Std. 35 Min
Chocoladeglazuur (eenvoudige ganache)
20 Min
Aardappeltortilla met chorizo
50 Min