Broccoli Cream Soup with Croutons

Broccoli Cream Soup with Croutons

4.5 193 avaliações
Preparação 15min
Total 1h
4 portions

Ingredientes

  • garlic clove
    1
  • onions quartered
    80 g
  • red chilli (opcional) mild, deseeded, cut in pieces
    1
  • unsalted butter diced
    30 g
  • potatoes cut in pieces
    100 g
  • broccoli florets and stalks, cut in pieces (see tip)
    300 g
  • water
    700 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • salt to taste
    1 ½ - 2 tsp
  • bread diced (approx. 1-2 cm)
    100 g
  • olive oil
    1 - 2 tsp
  • Gorgonzola dolce (opcional) (soft), crumbled, plus extra for serving (optional)
    60 - 80 g
    Cheddar cheese, cut in pieces

Nutrição por 1 portion

Energia 236 kcal / 990 kJ
Proteína 9 g
Gordura 12 g
Hidratos de carbono 20 g
Fibra 3.9 g
Gordura saturada 7 g
Sódio 1570 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...