
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 1000 g water
- olive oil for greasing
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 250 g basmati rice
-
4
fresh salmon fillets, skinless (approx. 125 g each)
ou frozen salmon fillets defrosted (approx. 125 g each) - ¼ tsp ground black pepper
- 60 g onions quartered
- 1 garlic clove
- 10 g unsalted butter diced
- 400 g cream, 35-37 % fat (see tip)
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each) crumbled
ou 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 ½ Tbsp tomato purée
-
2
sprigs fresh dill leaves only, chopped
ou 1 tsp dried dill - 1 - 2 pinches dried chilli flakes to taste (opcional)
- 1 tsp cornflour
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 853 kcal / 3569 kJ
- Proteína
- 34 g
- Gordura
- 55 g
- Hidratos de carbono
- 53 g
- Fibra
- 2 g
Receitas alternativas
Salmon with Broccoli, Rice and Dill Sauce
45min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Trout with Pesto, Tomatoes and Vegetables
45min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45min
Salmon with Dill Cream Sauce, Broccoli and Basmati Rice; Chocolate Custard
40min
Salmon with Potatoes and Mushroom Cream Sauce
35min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Smoked Salmon, Avocado and King Prawn Salad
20min
Salmon and Couscous Parcels with Sun-dried Tomatoes
35min
Orzo with Salmon and Spinach
40min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50min
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40min