Potato, Pea and Onion Samosa

Potato, Pea and Onion Samosa

4.2 14 avaliações
Preparação 45min
Total 1h 35min
24 pieces

Ingredientes

Samosa Pastry
  • plain flour plus extra for dusting
    255 g
  • ghee
    3 Tbsp
  • fine sea salt
    1 pinch
  • water
    120 g
Samosa Filling
  • potatoes peeled, diced (1 cm)
    260 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • water
    1000 g
  • onions quartered (approx. 1 onion)
    100 g
  • vegetable oil
    15 g
  • cumin seeds
    1 ¼ tsp
  • onion
    20 g
  • frozen peas
    50 g
  • frozen mixed vegetables
    50 g
  • fresh green chillies deseeded if desired
    2
  • garam masala
    1 tsp
  • fresh root ginger peeled, cut into rounds (2 mm)
    15 g
  • fresh coriander leaves
    10 g
Finalisation
  • water for paper towels
  • vegetable oil for deep frying
  • plain flour for dusting

Nutrição por 1 piece

Energia 129.2 kcal / 540.4 kJ
Proteína 1.7 g
Gordura 8.7 g
Hidratos de carbono 11.7 g
Fibra 0.9 g
Gordura saturada 1.9 g
Sódio 17.4 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...