Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Meatballs
- 30 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 2 - 3 sprigs fresh dill, leaves only
- 2 garlic cloves
- 2 slices bread (approx. 60 g), torn into pieces
- 60 g brown onion, cut into quarters
- ¼ tsp ground allspice
- ¼ tsp ground nutmeg
- ⅛ tsp ground black pepper
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- 1 egg
- 500 g lean beef mince
- 30 g plain flour
- 400 g water
- 3 tsp Meat stock paste, to taste (see Tips)
- 2 tsp Worcestershire sauce
- 1 tsp Dijon mustard
- 70 g salted butter, cut into pieces
- 800 g floury potatoes, red and blue varieties, cut into pieces (1 cm)
- 100 g pouring (whipping) cream
- 150 g broccolini, trimmed and cut in half lengthways
- 200 g carrots, cut into slices
- 1 - 2 tbsp milk
- ¼ tsp ground nutmeg (optional)
- lingonberry jam or cranberry sauce, to serve (see Tips)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2094.6 kJ / 500.6 kcal
- Proteína
- 25.7 g
- Hidratos de carbono
- 39.6 g
- Gordura
- 27 g
- Gordura saturada
- 14.4 g
- Fibra
- 5.3 g
- Sódio
- 735 mg
Receitas alternativas
Apricot Chicken
35 Min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter (TM6)
55 Min
Braised Lamb Shanks
3h 35min
Broccoli and ham pasta bake
1 Std.
Sticky sesame chicken
40 Min
Family chicken galette
1h 55min
Low waste chicken lasagne
1 Std. 30 Min
Easy lamb hotpot
2 Std.
Baked Chicken Pizzaiola
55 Min
Cheeseburger Meatball and potato wedge traybake
1 Std.
Curried sausages
40 Min
Chinese-style chicken
25 Min