Versões compatíveis
Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pikante saus
- 2 rode paprika's, heel (ongeveer 300 g elk), zonder zaadjes, in stukken
- 1 ui, gehalveerd
- 3 knoflookteentjes
- 40 g olijfolie
- 2 - 3 Spaanse pepers, gedroogd (bijv. Vogeloog pepers)
- 10 g verse rozemarijn, alleen de naaldjes
- 1 tl currypoeder
- 10 g vers geperst citroensap
- 40 g honing
- 1 tl zout
- 2 - 3 snuifjes gemalen zwarte peper
- 1 kip (ongeveer 1200-1500 g)
Aardappelen
- 500 g aardappelen, klein, ongeschild, schoongemaakt
- 10 g verse dille, grof gehakt
- 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), in stukken
- 2 - 3 snuifjes zout
Korianderdip
- 10 g verse korianderbladeren
- 1 knoflookteentje
- 50 g mayonaise
- 50 g Griekse yoghurt
- 20 g vers geperst citroensap
- 2 - 3 snuifjes zout
- 2 - 3 snuifjes gemalen zwarte peper
Grillen en montage
- vers korianderblad, voor de garnering
- Nutrição
- por 1 portie
- Energia
- 3003.3 kJ / 717.8 kcal
- Proteína
- 46 g
- Hidratos de carbono
- 30.4 g
- Gordura
- 45.4 g
- Gordura saturada
- 13.3 g
- Fibra
- 4.4 g
- Sódio
- 796.8 mg
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