Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 400 g chicken winglets or chicken drumettes (see Tips)
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground white pepper
- 4 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled and sliced
- 1 - 2 dried long red chillies, deseeded if preferred
- 20 g sesame oil
- 40 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 30 g dark soy sauce
- 60 g light soy sauce
- 25 g rock sugar, broken into pieces (1-2 cm - see Tips) or white sugar
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra to garnish
- cooked rice, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1381.3 kJ / 330.1 kcal
- Proteína
- 15.3 g
- Hidratos de carbono
- 18.5 g
- Gordura
- 20.9 g
- Gordura saturada
- 4.8 g
- Fibra
- 1 g
- Sódio
- 1407.6 mg
Receitas alternativas
Sticky sesame chicken
40 Min
Creamy beef curry
1h 15min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter, TM6)
40 Min
Beef and cashew nut yellow curry
25 Min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter (TM6)
55min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter)
40 Min
Lamb sausage ragu
30 Min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1ωρ. 10 λεπτ.
Chicken and Chinese sausage rice
50min
Chinese-style chicken
25 Min
Sticky pork belly with jasmine rice
1 Std.
Lala's creamy lemon butter chicken
1ωρ. 10 λεπτ.