Versões compatíveis
Korean beef lettuce cups with pickles (Diabetes, TM6)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pickles
- 240 g green cabbage, thinly sliced
- 140 g carrot (approx. 1), peeled and thinly grated
- 1 fresh long red chilli, cut into thin slices and deseeded, if preferred
- 2 tbsp rice wine vinegar
- 1 tbsp caster sugar
Rice
- 200 g doongara rice, brown (see Tips)
- 1000 g water
Korean beef
- 300 grams sirloin steak, beef, trimmed and thinly sliced
- 2 fresh red chillies, cut into halves and deseeded if preferred
- 1 piece fresh lemongrass (approx. 4 cm)
- 6 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 40 g water
- 6 tsp salt-reduced soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 20 g rice bran oil
- 12 baby cos lettuce leaves
- 12 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 fresh long red chillies, cut into thin slices and deseeded, if preferred
- 80 g fresh bean sprouts
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1527.5 kJ / 365 kcal
- Proteína
- 23.8 g
- Hidratos de carbono
- 36.8 g
- Gordura
- 11.3 g
- Gordura saturada
- 2.3 g
- Fibra
- 8.8 g
- Sódio
- 360 mg
Receitas alternativas
Apricot Chicken
35min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35min
Beef and cashew nut yellow curry
25 min
Chicken laksa
30 min
Easy lamb hotpot
2h
Creamy chicken curry and rice
45min
Raw snickers slice
55min
Chinese-style chicken
25 min
Shredded Lamb ragù
1h 25min
Thai pork with green mango salad (Diabetes)
45min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10 min