Dispositivos e acessórios
Lamb tikka with spicy eggplant
Preparação 20min
Total 35min
4 portions
Ingredientes
Lamb tikka
-
garlic cloves2
-
piece fresh ginger peeled3 cm
-
natural yoghurt200 g
-
paprika1 tsp
-
garam masala2 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
salt1 tsp
-
lamb rump steaks trimmed (approx. 600 g x 2 cm thickness)6
Spicy eggplant
-
garlic cloves2
-
fresh bird's eye chilli trimmed1
-
brown onion cut into eighths, segments separated150 g
-
olive oil50 g
-
mustard seeds1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
eggplant trimmed, quartered and cut into pieces (3 cm)300 - 350 g
-
canned chopped tomatoes400 g
-
salt1 tsp
-
Lebanese cucumber peeled, deseeded and cut into slices½
-
natural yoghurt to serve
-
fresh mint leaves, for garnishing
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
1412.7 mg
Proteína
66.3 g
Energia
5815.1 kJ /
1389.8 kcal
Gordura
114.8 g
Fibra
5.8 g
Gordura saturada
47.1 g
Hidratos de carbono
20.6 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Pizza Oven
20 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5min
Creamy chicken curry and rice
45min
Quick prawn laksa (Noni Jenkins)
25min
Lamb saag (Noni Jenkins)
1h 15min
Orange and cardamom granola clusters (Diabetes)
1h 15min
Braised Lamb Shanks
3h 35min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min
Lemon caper butter
10min
Fish "tacos" with coleslaw (Noni Jenkins)
25min
Retro prawn cocktail
20min
Buffalo Chicken Spring Rolls
1h 30min
Marinated chicken with salsa
40min