Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Chicken Satay
- 800 g skinless, boneless chicken thighs, cut in cubes (2 cm)
- 70 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 80 g kecap manis
- ½ tsp Chicken stock paste
- ½ tsp sea salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
Peanut Sauce
- 120 g roasted unsalted peanuts
- 50 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 25 g curly red chilli, cut in halves
- 25 g vegetable oil
- 20 g palm sugar
- 35 g kecap manis
- 10 g white sugar
- 5 g makrut lime leaves, cut in thin slices
- 500 g water
- ½ tsp Chicken stock paste
- ½ tsp sea salt, adjust to taste
- ½ tsp ground white pepper, adjust to taste
- kecap manis, to serve
- freshly squeezed lime juice, to serve
- 30 g fried shallots, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2539.4 kJ / 606.9 kcal
- Proteína
- 50.2 g
- Hidratos de carbono
- 26.3 g
- Gordura
- 34.6 g
- Gordura saturada
- 7.5 g
- Fibra
- 4.6 g
- Sódio
- 2404.7 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 min
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad
25 Std. 35 Min
Indonesian yellow spice paste
40 min
Sticky pork belly with jasmine rice
1j
Sticky pork ribs with cheesy coleslaw (Thermomix®️ Cutter, TM6)
26 Std. 15 Min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10 min
Indonesian red spice paste
45 Min
Bananas with spiced caramel sauce
1h 50min
Sticky chicken with infused rice and daikon
1 Std. 40 Min
Buffalo Chicken Spring Rolls
1j 30 menit
Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)
1h 10 min
Indonesian white spice paste
35 Min