Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Batter
- 150 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra for greasing
- 1 orange, zest only, no white pith
- 150 g raw sugar
- 3 eggs
- 200 g self-raising flour
- 1 pinch salt
- 150 g buttermilk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only (optional)
- 1000 g water
Orange sauce
- 250 g orange juice
- 80 g orange marmalade
- 20 g caster sugar
- 2 oranges, peeled and segmented
- 40 g unsalted butter
- 20 g orange liqueur (optional)
- whipped cream, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1895.1 kJ / 451.2 kcal
- Proteína
- 7.6 g
- Hidratos de carbono
- 55.5 g
- Gordura
- 22.1 g
- Gordura saturada
- 13.6 g
- Fibra
- 3.9 g
- Sódio
- 243.6 mg
Receitas alternativas
Steamed orange puddings with almond milk ice cream
29h 30min
Lemon or lime butter
15min
Steamed chocolate and prune puddings
1 Std. 30 Min
Sweet shortcrust pastry
1h 50min
Lemon delicious
1 Std. 5 Min
Sticky toffee puddings
1h
Steamed ginger puddings
40min
Salted caramel soufflés
35min
Spiced cherry brioche wreath
2 Std. 20 Min
Apricot Danish slice
40min
Steamed banana puddings with honey ginger crème anglaise
35min
Almond shortbread biscuits
2h 10min