
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Bao (Buns)
- 200 g full cream milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 20 g sugar
- 350 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 30 g vegetable oil
Pork filling
- 10 g dried shiitake mushrooms
- boiling water for soaking
- 2000 g water
- chilled water
- 12 quail eggs (see Tips)
- 2 spring onions/shallots white part only; green part reserved for garnishing
- 20 sprigs fresh chives cut into halves
- 2 Chinese sausages (approx. 60 g), cut into pieces (see Tips)
- 500 g pork mince
- 2 tsp rice wine vinegar
- 2 tbsp oyster sauce
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 1000 g water
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 249.9 kcal / 1049.9 kJ
- Proteína
- 14.5 g
- Gordura
- 10 g
- Hidratos de carbono
- 24.8 g
- Fibra
- 1.5 g
- Gordura saturada
- 3.1 g
- Sódio
- 535.6 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Wonton soup
1h
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30min
Strawberry and rose water macarons
2h 50min
Pineapple buns
9h 50min
Dumplings with chocolate centres and cherry sauce
1h 30min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Chicken banh mi
4h 35min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min