Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Chocolate cupcakes
- 250 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 250 g water
- 50 g Dutch cocoa powder
- 150 g buttermilk
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 300 g plain flour
- 1 pinch salt
- 300 g white sugar
- 1 tsp bicarbonate of soda
Chocolate buttercream icing
- 500 g icing sugar (see Tips)
- 40 g Dutch cocoa powder
- 240 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 1 tbsp boiling water
- 1 tsp natural vanilla extract
Modelling paste
- 40 g water
- 3 tsp gelatine powder
- 100 g glucose syrup
- 15 g glycerine (see Tips)
- 620 g icing sugar, plus extra for dusting (see Tips)
- natural food colouring of choice
- 1 ½ tsp tylose (see Tips)
Assembly
- sugar glue (see Tips)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1943.8 kJ / 456.8 kcal
- Proteína
- 3.1 g
- Hidratos de carbono
- 73.6 g
- Gordura
- 18.2 g
- Gordura saturada
- 11.5 g
- Fibra
- 1.3 g
- Sódio
- 81 mg
Receitas alternativas
Simple butter biscuits
3sa 20 dk
Glacé icing
5min
Biscuit pops
2u. 5min
Robot cake
2h
Six-layer cake
5 Std. 45 Min
Butterfly cakes
1h
Vanilla honey cupcakes
1 godz. 20 min
Noughts and crosses
2h 45min
Fairy doll cake
2 godz. 20 min
Birthday present cake
4h
Perfect party cookies (allergy free)
45 min
Pancake and fruit kebabs
1h