
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Basic chocolate cake
- 100 g unsalted butter cut into pieces and softened
- 300 g plain flour
- 40 g Dutch cocoa powder
- 270 g white sugar
- 1 tbsp baking powder
- 1 pinch salt
- 250 g full cream milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 eggs room temperature
Buttercream icing
- 250 g icing sugar (see Tips)
- 120 g unsalted butter cut into pieces and softened
- 2 tsp boiling water
- ½ tsp natural vanilla extract
Fondant
- 40 g water
- 3 tsp gelatine powder
- 100 g glucose syrup
- 15 g glycerine (see Tips)
- 620 g icing sugar plus extra sifted for dusting and kneading (see Tips)
- natural food colouring of choice (see Tips)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 691.2 kcal / 2902.9 kJ
- Proteína
- 6 g
- Gordura
- 18.4 g
- Hidratos de carbono
- 125.8 g
- Fibra
- 2.2 g
- Gordura saturada
- 11.7 g
- Sódio
- 156.6 mg
Receitas alternativas
S'mores cupcakes
2h 40min
Marshmallow icing
7h 40min
Churros
40min
Freckle cake
26h 40min
Chocolate cupcakes with chocolate avocado icing
1h
Ice cream cone cupcakes
55min
Cookies and cream ice cream with brown sugar biscuit bowls
7h 5min
Marshmallow pops
25h 40min
Vanilla honey cupcakes
1h 20min
Strawberry milkshake
5min
Chocolate fondant cake
40min
Chocolate cupcakes
1h 20min