
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Rice and chicken
-
400
g Egyptian rice
ou 400 g short-grain rice - 2 tbsp Arabian spice mix
- 1 tsp ground cinnamon
- 2 tsp salt
- 2 pinch pepper, freshly ground
- 1000 g chicken breasts cut into strips
- 50 g olive oil plus extra for drizzling
- 100 g onions cut in halves
- 200 g beef mince
- 1000 g water
- ½ tsp ground nutmeg
- 3 dried bay leaves
Sauce
- 40 g butter cut in pieces
- 60 g flour
Garnish and serving
- 20 g almonds roasted
- 20 g pine nuts roasted
- 20 g unsalted pistachio nuts roasted
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 665 kcal / 2782 kJ
- Proteína
- 54.4 g
- Gordura
- 21.7 g
- Hidratos de carbono
- 63 g
Receitas alternativas
Arabian ice cream
10h 25min
Spiced lamb flatbread
1h 50min
Okra and meat stew (bamia)
1h
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Shrimp stuffed bell peppers
1h 25min
Spicy sea bass (samke harra)
50min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1h 20min
Arseeyah
50min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Chicken moghrabieh
1h 25min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1h