Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Rice and chicken
-
400
g Egyptian rice
ou 400 g short-grain rice - 2 tbsp Arabian spice mix
- 1 tsp ground cinnamon
- 2 tsp salt
- 2 pinch pepper, freshly ground
- 1000 g chicken breasts, cut into strips
- 50 g olive oil, plus extra for drizzling
- 100 g onions, cut in halves
- 200 g beef mince
- 1000 g water
- ½ tsp ground nutmeg
- 3 dried bay leaves
Sauce
- 40 g butter, cut in pieces
- 60 g flour
Garnish and serving
- 20 g almonds, roasted
- 20 g pine nuts, roasted
- 20 g unsalted pistachio nuts, roasted
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2782 kJ / 665 kcal
- Proteína
- 54.4 g
- Hidratos de carbono
- 63 g
- Gordura
- 21.7 g
Receitas alternativas
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 godz. 45 min
Arabian ice cream
10 godz. 25 min
Okra and meat stew (bamia)
1h
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Arabian spice mix
5min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1 Std. 25 Min
Arseeyah
50min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1h
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Chicken with bulgur and vegetables
3 godz. 5 min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13u. 30min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min