![Chicken moghrabieh Chicken moghrabieh](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7c4105ef-4b17-4d4f-9736-979a256fe1a4/Derivates/6828e8a7-d1ad-4be7-bd13-54604d315451.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 2 tbsp olive oil
- 3 tsp ground caraway
- 3 tsp ground cinnamon
- 750 g chicken meat, skinless and boneless, cut into pieces (5 cm)
- 1250 g water
- 2 tsp salt
- 1 tsp pepper, freshly ground
- 70 g butter
- 250 g dried chickpeas, soaked (for at least 12 hours) and drained
- 300 g pearl onions
- 1000 g frozen moghrabieh couscous (pearl couscous), defrosted
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2234 kJ / 534 kcal
- Proteína
- 42.5 g
- Hidratos de carbono
- 47.6 g
- Gordura
- 19.3 g
Receitas alternativas
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30 min
'Qamar el-din' juice
5 Min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2u. 45min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 dk
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Okra and meat stew (bamia)
1hod.
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 min
Chicken with bulgur and vegetables
3h 5min
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min