Versões compatíveis
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Dough
- 120 g water
- 110 g butter, cut in pieces
- 250 g flour
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch salt
Filling
- 30 g unsalted pistachio nuts
- 10 g butter
- 300 g pitted dates
- 1 tsp ground cardamom
Assembling and baking
- 1 egg
-
1
tbsp water
ou 1 tbsp milk - 20 g sesame seeds
- Nutrição
- por 1 piece
- Energia
- 251 kJ / 60 kcal
- Proteína
- 1.1 g
- Hidratos de carbono
- 7.7 g
- Gordura
- 2.7 g
Receitas alternativas
Spinach Fatayers
2h
Kashta cream
10 min
Soft date cake with walnuts
1h 10min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 Std. 45 Min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35 min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30 min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1h 20 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min